La Closerie de la beyne - Gîtes in de Dordogne La Closerie de la beyne - Gîtes in de Dordogne
CLE

CLE dans le monde
Distribution et diffusion
la classe
Wie ben ik?
Uw lerares, Nederlandse en getrouwd met een Fransman, is een  volledig gediplomeerd lerares Frans met een ervaring van meer dan 30 jaar in het middelbaar onderwijs (VWO en HAVO) en in het onderwijs aan volwassenen (een taaltrainingsinstituut voor het bedrijfsleven) en nog steeds gepassioneerd door het overbrengen van deze mooie taal en interessante cultuur, zo dichtbij en toch zo anders.
In overleg met u stel ik graag een studieprogramma voor u op!

NB - Deze cursussen kunnen plaatsvinden tussen half september en half juni.

Cadeaubon

Als u een verblijf (weekend, midweek of langer) wilt aanbieden aan familie of vrienden, dan vullen we in overleg met u graag het verblijf in: met of zonder diner, sauna... en we kunnen namens u een fraaie cadeaubon toesturen aan de gelukkigen.

cadeau

Frans leren in "la douce France"

Altijd al gezegd dat u ooit nog eens (beter) Frans zou willen spreken ? Het is nog niet te laat! Op “La Beyne’ organiseer ik taalcursussen op maat, op ieder niveau, individueel of in groepsverband, voor zakelijke doeleinden of privé, met de mogelijkheid van verblijf ter plekke.

Wat en hoe?
Een cursus kan plaats hebben op verzoek van 1 of meerdere personen. In het laatste geval hebben de cursisten zoveel mogelijk hetzelfde beginniveau. De rode draad is geschreven lesmateriaal (in sommige gevallen kan het zelfs uw eigen boek zijn!), aangevuld met geluids- en beeldmateriaal met als doel het gesproken hedendaagse Frans beter te verstaan en de spreekvaardigheid te vergroten. Hulpmiddelen daarbij zijn: krantenartikelen, Franse chansons, recepten, korte verhalen… Omdat voor sommigen de schoolbankjes al lang verleden tijd zijn, wordt er ook aandacht besteed aan de manier waarop u kunt studeren. Voorop staat in elk geval dat een cursus uitnodigend, uitdagend en plezierig moet zijn voor elk type student.
Omdat taal en cultuur nu eenmaal onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, bestaat er ook de mogelijkheid om o.l.v. een Fransman bijv. een kasteelbezoek op te nemen in het studieprogramma of deel te nemen aan een zgn. “table d’hôte”: een maaltijd waarbij uitsluitend Frans gesproken wordt.
Een cursus kan intensief zijn, d.w.z. in een korte tijd, bijv. een week, zoveel mogelijk met Frans bezig zijn: minimaal 2-3 uur les per dag, aangevuld met bijv. bezoek aan een markt of een “table d’hôte”; een cursus kan ook een wat minder intensief karakter hebben of kan een mengvorm zijn. Twee trefwoorden: maatwerk en professionaliteit!

Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in een intensieve cursus met verblijf ter plekke: u wordt ondergebracht in een comfortabele gastenkamer (met eigen sanitair, maar zonder keuken) of in een gîte (woonkamer, slaapkamer, badkamer en keuken: zie "Verblijf").


Na afloop van een cursus zult u


  • uw woordenschat verrijkt hebben
  • zich prettiger voelen in het alledaagse contact met Fransen
  • makkelijker een vraag durven stellen, om uitleg vragen…
  • zich zekerder voelen bij het boodschappen doen, in een restaurant, bij doktersbezoek, onderhandelen met de garagehouder of de aannemer…
  • de Fransen en hun leefwijze beter kennen en waarderen.

Kortom: nog meer van Frankrijk genieten!

Vraag vrijblijvend inlichtingen over de mogelijkheden en de tarieven!